Race-rapport

Team21 på PP 155’ BlueKing – 12 mars 2005

Bilder …mer bilder längre ner

Deltagare

Vi själva hade förmånen att ha hemmabana denna gång. Besökarna från Åtvidaberg, Boxholm, Vimmerby trotsade snöovädret och anlände i god tid på morgonen. Dubbla världsmästaren och racets tävlingsledare Michael Landrud var på plats redan dagen före och hjälpte till med att peppa/preppa klubbens G12-förare och deras bilar.

Vi i Team21 fick ihop 19 förare. Från Åtvidaberg kom hela 12 förare och därtill många medhjälpare, från Boxholm var det 4 förare. Det var också mycket roligt att få besök från 3 av hjältarna från Vimmerby som renoverat sin bana och startat upp verksamhet där igen, de deltog i tävlingen och körde med lånebilar från Michael. Lokaltidningen var också där för ett reportage.

Totalt var det alltså 39 förare som gjorde 49 starter – 21 st i 16D-Saloon, 18 st i G12-Saloon och 10 st i Box 12.

Tävlingen

Nu när de flesta av deltagarna redan har kört minst en "riktig" tävling visste de flesta hur det ska gå till på ett race. Först var det kval 1 minut för var och en i Saloonklasserna, därefter 3 16D-kvartar, 2 16D-semi, 3 G12-semi och final för 16D-. Efter högtidlig prisutdelning i 16D- kördes G12-finalen. Det var redan kväll när Box 12 påbörjades med kval och en round-robin-final med alla 10 förarna i.

Vi i klubben har nu lärt oss att det tar lååång tid att köra race, nästa gång blir det ett lite annat upplägg.

Resultat

I kvalet för 16D- vann Kalle (Team21) före Tom (Boxholm) och de var de enda under 6 sekunder. Kalle fortsatte med att vara bäst raktigenom hela tävlingen med flest varv i kvart, semi och final. Platserna i finalen var väl fördelade mellan klubbarna med 4 från Team21 och 2 vardera från Boxholm och Åtvidaberg. Kalle vann alltså, Johanna blev tvåa och Tom knep den sista bucklan.

Mikael Palmkvist tog hem G12-kvalet på 4,353 (13,2volt) före Michael Landrud och Håkan Hjalmarsson. Landrud tog enkelt hem finalen på 290 varv före Mikael P och Bengt.

I Box 12 var förväntningarna höga, men Landruds 2,890 räckte. För första gången på klubben kördes en final enligt round-robin, det blev mycket krascher och många stopp. Redan från början stod det klart att Landrud skulle ta hem det hela och så blev det. Mikael Palmkvist blev tvåa och Bengt trea efter att ha passerat Christoffer Karlsson som kört slut på sin bil och gick på tomgång de sista heaten.

Hela resultatlistorna finns här.

Det kommer mera

Nästa tillfälle att rejsa mot varandra blir senare i vår i Vimmerby, och höstsäsongen kommer att inledas i Boxholm. Vi kommer helt klart och vi är helt säkert snart sugna på att arrangera ytterligare race.

Många tack

Vi vill tacka alla deltagare som trots snöoväder tog sig till oss för att köra.

Vi vill också tacka oss själva för arrangemanget, det var länge sedan vi arrangerade tävling och organisationen är helt ny. Vi hade roligt och vi lite vi kan förbättra. Särskilt tack till alla som gjorde en insats för klubben både före och under racet.